Democracy on a stick: the Iowa State Fair

Jeb Bush staat achter de barbecue burgers te bakken, tussen neus en lippen door plaatst hij een aanval op Hillary Clinton. Clinton ondertussen, loopt met een porkchop on a stick in haar ene hand, en een enorme beker cola in haar andere hand over het terrein. Ze wordt zorgvuldig van al het gewone volk afgeschermd door een cordon aan journalisten. Business as usual op de Iowa State Fair, traditioneel een hotspot voor campagnevoerende kandidaten.

Totdat Donald Trump aankomt in de Trump-copter. Eerst een rondje over de fair voor extra dramatisch effect, daarna mogen de kinderen meevliegen met the Don. Bij zijn speech zijn alle media aanwezig. Missie geslaagd. En die andere kandidaten? Bernie Sanders: “sorry we didn’t bring the helicopter.”

Trump pakt niet alleen de kinderen in met zijn helikopter. Ook journalisten willen een ritje maken. Mark Halperin had een plekje, en was niet van plan dat plekje op het spel te zetten met kritische vragen. “Andere kandidaten kunnen dit niet betalen he?”

Trump leeft op als de camera aan staat. “Maak je foto’s, of een filmpje? Ah een filmpje. Mooi. Ik hou van Iowa, ik hou van deze kinderen.” Precies wat we van Trump gewend zijn. Een realityshow van hoog niveau.

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: