Beste podcasts presidentsverkiezingen

Er is een enorm aanbod van podcasts over Amerikaanse politiek en de presidentsverkiezingen. Dit zijn mijn favorieten.

gabfest

Slate Political Gabfest

The Political Gabfest heeft alles wat een podcast moet hebben. Ik luister al jaren naar John Dickerson, Emily Bazelon en David Plotz. Met deze podcast op je oordoppen, voelt het alsof je bij vrienden aan tafel zit mee te luisteren. John Dickerson is presentator van Face the Nation, het buitenhof van de VS, Emily Bazelon is journalist voor New York Times Magazine, en David Plotz is hoofdredacteur van website Atlas Obscura. Ze brengen alle drie een ander perspectief en gaan in discussie. Die discussies zijn inhoudelijk, en vaak vermakelijk. Stephen Colbert is fan.

http://www.slate.com/articles/podcasts/gabfest.html

 

trumpcast

Trumpcast

Een semi-dagelijkse podcast over het fenomeen Trump. Host Jacob Weisberg, hoofdredacteur van website Slate, laat duidelijk merken dat hij geen fan is. Maar dat is geen moment storend. De gasten zijn origineel en onconventioneel. Een psychiater over de vraag of Trump nou een persoonlijkheidsstoornis heeft, een historicus die uitlegt of Trump binnen de definitie van Fascisme past, en een journalist die vaststelt of de media Trump in het zadel hebben geholpen. Verder altijd mooie en relevante quotes en een vermakelijke Trump-impersonator die Trumps tweets voorleest. Origineel, grappig en verzorgd, met veel quotes uit de campagne.

 

http://www.slate.com/articles/podcasts/trumpcast.html

fivethirtyeight

FiveThirtyEight Elections Podcast

De datajournalisten en cijfertovenaars van Nate Silver bespreken de peilingen en de verhalen erachter. Dit is voor nerds en door nerds. De makers laten het niet na elkaar daar met speldenprikjes op te wijzen. De analyses zijn interessant. Hoeveel is een peiling waard, en hoe groot is de kans dat Trump/Clinton het gaat winnen. Het team van FiveThirtyEight wijst de weg in het doolhof aan peilingen en cijfers.

http://fivethirtyeight.com/tag/elections-podcast/

 

Politico’s 2016 Nerdcast

De website (en in Washington ook papieren krant) Politico is altijd goed geïnformeerd en bepaalt vaak de agenda in the beltway. Deze podcast is alsof je meeluistert als de redactie aan het eind van de dag de balans opmaakt. Goede analyses, en hier en daar wat zelfspot. Moto: geeking out on 2016.

http://www.politico.com/tag/nerdcast

 

 Uit Nederland:

The Presidential Podcast van VPRO/NRC.

Chris Kijne van Bureau Buitenland en de Amerika-correspondent van NRC Guus Valk bespreken elke twee weken de belangrijkste ontwikkelingen in de campagne. De focus ligt vooral op het laatste politieke nieuws. De analyses van Valk zijn altijd verhelderend. Kijne zit in Nederland, Valk in de VS. Zullen ze er ooit uitkomen of het nou goedemiddag of goedenavond is?

http://www.vpro.nl/buitenland/nieuws/bureau-buitenland/The-presidential-podcast.html

 

Double Dutch BNR/Vrij Nederland

BNR-correspondent Reinout van Wagtendonk en VN-correspondent Freke Vuijst geven een persoonlijke kijk op de verkiezingsstrijd. Hier hoor je hoe twee ervaren correspondenten zich voelen bij de opkomst van Trump en de strijd tussen Democraten en Republikeinen. De gasten komen vaak uit de directe omgeving. De buurman, een familielid, en soms de blaffende hond van Reinout. Terugkerend thema is het Nederlander-zijn in Amerika.

http://www.bnr.nl/programmas/double-dutch

Links zijn naar de respectievelijke webpagina’s. Alle podcasts zijn ook te vinden via Itunes of stitcher. Tips altijd welkom!

AdvertentieEén reactie op “Beste podcasts presidentsverkiezingen”

  1. […] Er zijn overigens genoeg onafhankelijke, erg goede podcasts over de presidentsverkiezingen, zowel uit de VS als van eigen bodem. Voor een overzicht van mijn persoonlijke favorieten, kijk hier. […]

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: