Election express: een groot theater

“Wat vinden jullie in het buitenland er nou van?”, vraagt de Amerikaanse douanebeambte me, verwijzend naar de verkiezingsstrijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump. “Eén groot theater”, zeg ik terwijl ik mijn vingertoppen op een scanner leg. Zonder uitgebreide controle kom je de VS niet in en meestal zijn de douaniers hier niet zulke praters, maar deze laat me bijna niet meer gaan omdat hij over zoveel ellende niet raakt uitgeraasd.
We zijn net gearriveerd op het vliegveld in Los Angeles voor onze vijfweekse roadtrip door de States. De douanier is de eerste Amerikaan die ik spreek. Als ik uitleg dat we voor de verkiezingen naar Amerika zijn gekomen, is er niet veel voor nodig om hem verzuchtend te laten vertellen wat een zooitje het momenteel is in zijn land. “Terwijl wij natuurlijk het grote voorbeeld voor de wereld zijn”, zegt hij zonder een greintje cynisme. Hij lag er vannacht zelfs wakker van. “Maar in landen met een dictatuur of een vreselijke koning aan de macht lukt het de mensen ook om gewoon door te leven.” 

Even later bij de bagageband vertelt de dienstdoende controleur dat hij zich schaamt voor de situatie in zijn land. Maar hij kan er ook niks aan doen. Net zo min als dat hij er wat aan kan doen dat onze koffers niet zijn aangekomen. En het begon allemaal nog wel zo veelbelovend. 

Wil je onze ervaringen in Amerika volgen? Check dan regelmatig amerikawatcher.nl Hier zullen we de komende weken regelmatig verslag doen. Eerstvolgende grote event waar we bij zijn is het laatste debat tussen Clinton en Trump, komende woensdag in Las Vegas. 

BM

AdvertentieEén reactie op “Election express: een groot theater”

  1. […] Amerikanen zien zichzelf tenslotte als hét voorbeeld voor andere landen (lees ook mijn blog een groot theater). En alles moet aangepakt worden, omdat het kan. Daarom is er zoveel keuze. Daarom is alles een […]

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: