Election express: de eenzame trump-supporter

“Clinton or Trump!” Het meisje roept het met een vragende blik vanuit een voorbijrijdende auto. Voordat ik iets terug kan roepen is de auto alweer de straat uit. Only in America. Nog drie weken te gaan, maar de verkiezingen zijn hier nooit ver weg. Op de tv-stations gaat het vrijwel alleen maar over Clinton en vooral Trump. De LA Times heeft de strijd op de voorpagina, en ook de Angelenos zelf hebben maar een klein zetje nodig om minutenlang te klagen over de verkiezingen met die twee kandidaten die niemand mag. Ook in Los Angeles heeft de kiezer het moeilijk.

Californië stemt traditioneel op een Democraat. Het is een staat met veel latino’s, en die hebben ongeveer net zo weinig met Trump, als Trump met hen. Toch staat daar, in de rij voor het reuzenrad op de Santa Monica pier, een man met een rode ‘make America great again’ pet op. Grijs haar, zongebruind, kaarsrecht, en met een uitdagende blik. Het moet een eenzame strijd zijn als Trump-supporter in Californië. Clinton staat er zo’n twintig procent voor in de peilingen. 

Even verderop in het Sidewalk Café aan de Venice boardwalk kunnen ze de helft van wat op de kaart staat niet serveren. Er zijn namelijk geen avocado’s, en dus kunnen ze geen guacamole maken. Oorzaak: een staking in Mexico. Hoog boven de tafels hangt een spandoek: vote! Nog drie weken te gaan. Misschien dat het Trump nog helpt.

JP

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: