Election Express: “Jullie denken vast dat wij gek zijn geworden”

Nadat een dollemansrit met een yellow cab kriskras door Los Angeles ons wat minder goed bevallen is (na letterlijk vijftig meter rijden hadden we al bijna een andere auto in de linkerflank zitten), heb ik – digitale spuit elf – maar eens een Uber account geopend. Wat een genot! En wat een leuke gesprekken hebben we gisteren gevoerd met onze Uber chauffeuses: 

“Jullie moeten wel denken dat wij Amerikanen gek zijn geworden”. Uber driver Cheryl had zo uit een gospelkoor gestapt kunnen zijn. Ze vindt het prachtig dat ze twee journalisten op de achterbank heeft zitten die de verkiezingen volgen. “They will love this at home!” Home is de plek waar ze het eigenlijk niet oveuber-chauffeuse-cheryl-loodst-ons-door-la-trafficr de verkiezingen heeft. Hoe anders is dat nu, gezeten in haar grijze Honda Civic. Terwijl Cheryl ons soepel door het drukke verkeer van Los Angeles richting Venice Beach stuurt, praat ze honderduit over die “verschrikkelijke kandidaat”. Eerst wil ze niet vertellen of ze daarmee Trump of Clinton bedoelt, “but he is such a… oh nee, nu weten jullie toch dat ik het over Trump heb!” Nooit zal haar stem naar die “circusattractie” gaan. Uiteraard begrijpt ze dat men in Europa met grote ogen kijkt naar het theaterspektakel wat zich afspeelt in de politieke arena van Amerika. En ja, Hillary vertelt ook leugens en er is gedoe met die e-mails enzo. “Het is kiezen tussen twee kwaden, dan kan je maar beter de minst erge kiezen”. Cheryl gaat voor Hillary, maar het is niet van harte. “Het is ongelooflijk dat Amerika in deze situatie terecht is gekomen”. 

We treffen Meghan, actress turned Uber-chauffeur (“Je kent me van Grey’s Anatomy en de Doritos commercial, maar het is een harde business”) op de terugweg van Venice Beach naar ons hotel. Ze heeft altijd Republikeins gestemd. Dat is vrij opvallend in het Democratische Californië. Ze heeft er geen enkel vertrouwen in dat haar stem zin heeft, want het zijn toch de kiesmannen die uiteindelijk bepalen welke kandidaat per Staat gekozen wordt. Daarin lijkt ze op de Republikeinse presidentskandidaat Trump, die riep eerder ook al dat de verkiezingen een farce zijn. Of Meghan ook van plan is om op Trump te stemmen? “Trump’s a total joke!” roept ze uit terwijl ze haar witte Jeep linksaf stuurt richting Rodeo Drive. Jan en ik zitten op de achterbank tussen haar Halloween-snuisterijen te luisteren terwijl ze van leer trekt. Nu is Megan de hele rit nergens positief over (“Ik woon bij de zee maar kom er nooit. Het water is zo zout”), maar Trumpie krijgt echt de volle laag. “Deze man is een schande voor ons land. Hoe kan hij ooit de handen gaan schudden van andere wereldleiders? Wie neemt hem serieus?” Op wie ze wel gaat stemmen weet ze nog niet. “Maar ik ga stemmen 8 november. Je moet stemmen. Als je niet gaat stemmen, mag je ook niet klagen over het resultaat.”

Vanmiddag gaan we de camper ophalen en dan begint de Election Express echt te rollen. Op naar Vegas, Austin en New Orleans!

BM.

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: