Election express: Trump, Clinton en de plastic glamour van Vegas

De plek is eigenlijk perfect voor het laatste presidentiële debat. Alles in Las Vegas draait om entertainment. Dus dat Clinton en Trump daar ergens tussen al die glinsterende gebouwen met al dat licht de strijd met elkaar aanbinden, dat past.

Bij de Amerikaanse verkiezingen speelt vermaak altijd een rol. Misschien dat we het daarom ook in Nederland zo leuk vinden om te volgen. Dit jaar is met het aantreden van meesterentertainer Trump ook entertainment verzekerd. Waar hij gaat zijn de camera’s, waar hij gaat zijn de grote uitspraken en waar hij gaat is de spanning. Want wat gaat Trump nu weer doen?

Ook vanavond is Trump de onzekere factor. Maakt hij zijn aanvallen dit debat nog een tandje harder? Of krijgen we toch een keer een presidentiele Trump te zien? Clinton lijkt de constante factor deze debatten, maar zij kan ook een keer een offday hebben.

Gezien de peilingen zal Trump in de aanval moeten. En Trump kennende gaat Trump all out. Hij zal met iets moeten komen dat zijn eigen positie versterkt, en die van Clinton serieus verzwakt. Dat wordt nog best moeilijk, want hoeveel konijnen kan Trump nu nog uit de hoge hoed toveren na al zo’n lange campagne?

De focus van dit debat ligt op het buitenland. Duidelijk het terrein van voormalig minister Hillary Clinton. Zij zal moeten oppassen niet te diep op de materie in te gaan en zichzelf te verliezen in details. Trump zal juist eens met meer details moeten komen over zijn plannen. Hoe moet IS dan verslagen worden, en hoe ziet hij precies de rol van de VS in de NAVO.

Trump hoort bij de skyline van Las Vegas. Trump Tower kijkt op gepaste afstand neer op de strip. Groot, aanwezig, maar toch een outsider net als Trump zelf. De gouden letters passen goed bij de plastic glamour van Vegas. Dit debat zal hij er moeten staan, anders blijft hij ook na 8 november die outsider.

Wij zijn er natuurlijk bij in Las Vegas bij het laatste debat. Hou Amerikawatcher.nl in de gaten voor updates!

 

 

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: