Election Express: behind the scenes #debate2016

“Hey hey ho ho, Donald Trump has got to go”. De studenten van de Universiteit van Las Vegas laten hun pro Hillary-stem duidelijk horen. Leuzen scanderend tegen Trump lopen ze over de parkachtige campus, waar de grote Amerikaanse tv-zenders podia gebouwd hebben van waaruit ze live uitzenden. CNN heeft zoals gebruikelijk een enorm panel met experts opgetuigd, want alles is nou eenmaal big in the States, dus de line up met te interviewen gasten ook.

Een man in Trump-shirt vertelt Jan dat hij Clinton niet vertrouwt, omdat ze een raspolitica is. Zijn kleine dochtertje lijkt niet overtuigd; met een flink gebaar gooit ze haar rode ‘make America great again’-petje op de grond.

Bij het MSNBC podium kun je t-shirts laten drukken. ‘Keep kalm and debate’. Het lijkt hier wel een festival, alleen komt de muziek niet van Tiësto – die draait even verderop op de beroemde Strip een show – maar speelt er een fanfare.
Nog een paar uur te gaan. De gasten druppelen alvast binnen. Onder hen hooguit 75 studenten van deze universiteit. De andere plekken zijn voor aanhangers, oftewel klapvee, van Clinton en Trump.
Het derde debat vindt plaats in het Thomas & Mack center. Als de presidentskandidaten naar buiten kijken zien ze de beroemde hotels aan de drukke Strip. En als Trump naar rechts kijkt, ziet hij zijn eigen Trump Tower. Zal het hem helpen? Nog even, en we weten het.

BMN

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: