Election Express: fast food

Het debat heeft ze niet gekeken, ze was tenslotte aan het werk. Bij het favoriete fastfood restaurant van Donald Trump handelt ze de bestellingen af. Maar ze ziet onze backstage badges en vraagt daarom hoe het was. “As you would expect”, zeggen we. Het derde presidentiële debat had geen verrassingen. De kandidaten herhaalden hun bekende standpunten. Clinton kwam weer goed uit haar woorden, bleef zakelijk en daarmee afstandelijk. De uitstraling van een ijspegel, dit keer zelfs gekleed in een wit mantelpak. Trump de sales man, traditioneel Amerikaanse outfit met donker pak, wit hemd en rode stropdas om degelijk over te komen. Natuurlijk kon hij het niet laten om in een van zijn vele bijzinnen zijn Las Vegas hotel aan te prijzen.

Ik vraag onze baliemedewerker bij McDonalds of zij gaat stemmen. Ze lacht geheimzinnig en schudt haar romige gezicht. Donkere ogen kijken me aan. Dan fluistert ze iets. Ik herhaal hardop wat ik denk dat ze zei: “So you won’t vote”. “Jawel”, zegt ze, nu iets harder. “But I won’t vote for him”. Weer die geheimzinnige blik. Van waar ze nu staat kan ze de Trump Tower zien, maar zijn naam krijgt ze niet over haar lippen.

BM

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: