Election Express: Worstelen om Sarah Palin en Jesse Jackson in de spin zone

Na het laatste presidentiele debat in Las Vegas was het dringen geblazen in de spin zone. De ruimte voorin de perszaal waar partijprominenten, of in Trumps geval de prominenten van zijn eigen campagne, het debat zo positief mogelijk in de richting van hun eigen kandidaat proberen te draaien. Aangezien er voor elke prominent tientallen journalisten zijn, is het vooral een kwestie van je doel kiezen en daarna niemand erlangs laten.

Ik sprak uiteindelijk Jesse Jackson voor de Democraten. Jackson had duidelijk zijn lesje uit zijn hoofd geleerd. Wat de vraag ook was, het antwoord bleef hetzelfde. “Hillary was strong and clear.” Trump niet.

 

 

Aan de andere kant van de zaal, bij de Republikeinen, waren er weinig grote namen namens de partij. Trump heeft zich niet populair gemaakt binnen de Grand Old Party, en moest het daarom vooral van eigen grote namen hebben. Zoon Eric Trump deed een klein rondje door de zaal, maar was snel weer weg. De voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani ging van tv-studio naar tv-studio, en de voormalige concurrenten Ben Carson en Rick Perry hadden nu alleen maar lof voor Trump. De meeste aandacht was er voor een vrouw die sinds haar rol als running mate in 2008 eigenlijk niets belangwekkends meer heeft gedaan, maar nog steeds graag gezien is op tv: Sarah Palin. Haar hoopgevende eerste woorden: “I’ll just wing it, I guess.”

De filmpjes zijn in iets lagere resolutie dan gehoopt. Dat komt omdat Amerika dan wel nog steeds het land van de eindeloze snelwegen is, maar niet van de snelle elektronische snelweg.

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: