Election Express: dit hotel wil Trump ook al hebben

Het oogt armoedig. Veel leegstand tussen de one dollar shops. Niet bepaald de plek die je een rijke toekomst voorspiegelt. Het
plaatsje Douglas, in het onderste puntje van Arizona op de grens met Mexico, heeft slechts twee hot spots. De Walmart superstore, waar vooral Mexicanen met boodschappenwagentjes langs de schappen schuiven. En hotel Gadsden, een historical landmark. Van buiten een blokkendoos, van binnen een Art Deco walhalla, met in de hoge lobby een trap waar Ron Brandsteder en zijn Honeymoonshow jaloers op zouden zijn. Hokjes met ouderwetse pay phones langs de wand. Het damestoilet heeft roze gordijnen en een daybed om vermoeide voeten te ruste te leggen.

Dat hotel zou niemand minder dan Donald Trump ook zijn opgevallen. Volgens geruchten in en om het plaatsje wil hij Hotel Gadsden aan zijn omvangrijke vastgoedportefeuille toevoegen. De goedlachse serveerster van het inpandige restaurant bevestigt dat het hotel te koop staat. Maar ze schrikt oprecht als we de naam Trump laten vallen. “Oh no, no, no, not him, please.” Het idee dat Trump haar baas zou kunnen worden, is een angstaanjagend beeld: “It would be so wrong. I have a Mexican mother.”

The Gadsden lijkt niet op Trump te wachten. In een voormalig winkeltje onderin het hotel zit een partijkantoor. ‘Southern Arizona is with Clinton/Kaine’ staat er op de ramen. Van de Republikeinen is hier geen spoor te bekennen.

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: