Wat ziet Donald Trump op Twitter?

Trump kent geen mate op Twitter. Of het nu The New York Times, Saturday Night Live of China is: via tweets krijgen ze ervan langs. Soms lijkt Trump in een ander universum te leven. Een waar elk zweempje van kritiek meteen afgeslagen moet worden. Waar Trumps wereldbeeld precies door wordt bepaald is moeilijk in kaart te brengen. Maar zijn timeline geeft een indicatie.

Ik heb alle twitter accounts die Trump volgt in een lijst gezet zodat je precies kan zien wat Donald Trump ziet als hij zijn Twitter opent. Trump volgt maar 41 accounts. Ze zijn in grote lijnen onder te verdelen in drie groepen.

  1. Familie: Pa Trump volgt zijn vrouw Melania, zijn kinderen Ivanka, Donald Junior, Tiffany, Eric en een paar andere familieleden.
  2. Het merk Trump: Voornamelijk hotels en Golfresorts. Trump Las Vegas Hotel, Trump Hotel Chicago, Trump Washington en Trump Golf, om er maar een paar te noemen.
  3. Media: Trump houdt niet van de mainstream media, maar volgt toch verschillende journalisten. Met name Fox News is goed vertegenwoordigd. Bill O’Reilly, Ann Coulter en Sean Hannity worden gevolgd, net als Fox & Friends en Fox Nation. Ook gevolgd: de alternatief-rechtse website Drudgereport.

Opvallende afwezigen in zijn lijstje: politici en politieke organisaties. Hij volgt geen van de accounts van de Republikeinse Partij en ook geen politici, met uitzondering van zijn running mate Mike Pence. Ook niet in de lijst: mainstream media. Trump volgt geen enkele krant, en geen van de grote websites of tv-zenders. Enige uitzondering is Fox, dat met acht accounts ruim vertegenwoordigd is, en de twee presentatoren van MSNBC’s Morning Joe.

Trump krijgt een interessante mix aan tweets voorgeschoteld. Boze, opruiende berichten van Ann Coulter en Drudgereport over Democraten, China en onrecht tegen Trump-supporters. Van zijn familieleden vooral aanmoedigingen en positieve berichten, en van zijn hotels vooral rustgevende reclames.

Ook ziet hij erg veel retweets van zichzelf voorbijkomen. Familie Trump, Sean Hannity en zijn campagneaccounts laten graag zien dat ze het met President Elect Trump eens zijn. Dat vindt Donald vast niet erg.

 

 

Advertentie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: