Over Jan

 

 

jan-postma-bnr-foto

Jan Postma (1983) is Amerika-deskundige en journalist. Jan is regelmatig te horen bij onder meer BNR Nieuwsradio. Hij geeft commentaar op de Amerikaanse politiek en maatschappelijke ontwikkelingen in de verschillende nieuwsprogramma’s. (ook voor oa RTL, WNL, KRO-NCRV en  Omrop Fryslan) Verder is Jan wekelijks te horen in het buitenlandprogramma van Bernard Hammelburg met The Donald Show, een rubriek over de Verenigde Staten van Trump. Ook schrijft hij artikelen voor het Financieele Dagblad, FD Persoonlijk en columns voor BNR.nl.

img_5751Jan volgt de Amerikaanse samenleving en politiek op de voet. Hij reisde recentelijk dwars door 13 staten van west naar oost om te vernemen wat de Trump-stemmer nou echt beweegt. In ‘Trump Country’ sprak hij met veel traditionele conservatieve Republikeinen, radicale complotdenkers en berustende Democraten.

De Revu plaatst Jan in de top-3 beste Amerika-duiders van Nederland. “Jong, rustig, goed geïnformeerd en behoorlijk inhoudelijk. Postma maakt puntgave analyses voor BNR en op Amerikawatcher.nl doet hij op moderne wijze verslag van the biggest show on earth.” “Wat Postma goed doet, is trends ontwaren en deze toelichten.”

Als eindredacteur was Jan verantwoordelijk voor de verkiezingsuitzendingen bij BNR in 2012 en 2014. In 2008 zat hij in Washington als junior producer voor de NOS. Hij studeerde Amerikanistiek en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook studeerde hij een semester in Michigan.

Zoekt u een Amerika deskundige voor duiding in uw uitzending of artikel, of wilt u Jan graag in uw panel of als spreker op uw event? Stuur een bericht via een van de opties hier, of boek hem via BNR Sprekers.

Presentator

Jan presenteert twee programma’s op BNR Nieuwsradio. Elke zaterdagmiddag om 12 uur Boekestijn & De Wijk, waarin Arend Jan boekestijn en Rob de Wijk met gasten in discussie gaan over de laatste ontwikkelingen rond Europa. Uitzendingen terugluisteren kan hier.

Op woensdagmiddag om 1530 is Bouwmeesters te horen. Hierin de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt, infrastructuur en innovatie, maar ook maatschappelijke vraagstukken als de huisvesting van vluchtelingen en het fileprobleem. Uitzendingen terugluisteren kan hier.

 

Advertenties