Over Jan

 

 

jan-postma-bnr-foto

Jan Postma (1983) is Amerika-correspondent voor onder meer BNR Nieuwsradio en De Telegraaf. Vanuit Washington DC doet Jan verslag van ontwikkelingen in heel de VS. Hij maakt wekelijks de Amerika podcast, te beluisteren via alle podcast-kanalen.

img_5751Jan volgt vanuit Washingon de Amerikaanse politiek op de voet. Maar hij richt zich ook op de Amerikanen van buiten de Washingtonse beltway. Voor de presidentsverkiezingen van 2016 reisde hij dwars door 13 staten van west naar oost om te vernemen wat de Trump-stemmer nou echt beweegt. In ‘Trump Country’ sprak hij met veel traditionele conservatieve Republikeinen, radicale complotdenkers en berustende Democraten.

De Revu plaatst Jan in de top-3 beste Amerika-duiders van Nederland. “Jong, rustig, goed geïnformeerd en behoorlijk inhoudelijk. Postma maakt puntgave analyses voor BNR en op Amerikawatcher.nl doet hij op moderne wijze verslag van the biggest show on earth.” “Wat Postma goed doet, is trends ontwaren en deze toelichten.”

In januari 2018 kwam De Trump-fluisteraars uit, waarin Jan beschrijft wie president Trump het meeste beinvloeden en hoe ze dat doen. Voor meer info: klik hier.

Jan presenteerde geruime tijd de programma’s BNR Boekestijn & de Wijk over internationale politiek en BNR Bouwmeesters. Als eindredacteur was Jan verantwoordelijk voor de verkiezingsuitzendingen bij BNR in 2012 en 2014. In 2008 zat hij in Washington als junior producer voor de NOS. Hij studeerde Amerikanistiek en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook studeerde hij een semester in Michigan.

Zoekt u een Amerika deskundige voor duiding in uw uitzending of artikel, of wilt u Jan graag in uw panel of als spreker op uw event? Stuur een bericht via een van de opties hier, of boek hem via BNR Sprekers.

 

 

Advertentie